Het nieuws van de dag
22 augustus 2021 
in Emoties
1 min. leestijd

Het nieuws van de dag

Ben jij al gevaccineerd? Waarmee, Pfizer? Oh da’s een goeie! Nou ik hoorde laatst dat…. Zo begint bijna elk gesprek tegenwoordig. Ik heb er zo genoeg van. Sorry mensen maar hou er nou eens over op! Ik volg het laatste nieuws over corona niet en ik kijk al jaren niet meer naar het NOS journaal of een equivalent hiervan. Gewoon mee gestopt. En de wereld blijft draaien en de ellende blijft voortduren alleen hoef ik er niet elke dag naar te kijken en te luisteren.

Een leven zonder 8 uur journaal

De meeste van mijn coachklanten maken zich zorgen over van alles. Logisch, want anders zouden ze mijn hulp niet zoeken. Maar ze maken zich ook vaak zorgen over de ontwikkelingen in de wereld en alle ellende die ze zien op het nieuws. In het geval van zelfontwikkeling zijn maar weinig dingen snel geregeld, maar hiervoor is een quick fix: niet meer naar het nieuws kijken. De meesten reageren verschrikt als ik dit opper. Je kunt toch niet stoppen met het nieuws? Ja dus.

Een goede reden om het niet te doen

Zeg eens eerlijk, hoe vaak hoor jij nu werkelijk nieuws waar je echt iets mee kunt? Als je informatie nodig hebt dan zoek je die op op het moment dat jij daar behoefte aan hebt. Het idee “ergens over mee te kunnen praten” is vaak een argument, maar is dit niet gewoon een gevalletje van FOMO? De angst om iets te missen wat je eigenlijk in de eerste plaats niet nodig hebt is toch overbodig? Bovendien word ik van het nieuws zelden vrolijk.

De keuze is aan jou

Als je bij wijze van spreken al te weinig tijd hebt om even rustig naar het toilet te gaan, waarom zou je dan je kostbare tijd besteden aan het checken van een nieuwsapp over alle kommer en kwel op deze wereld, terwijl je in dezelfde tijd een appje kunt sturen naar je lief? Gewoon even zeggen dat je aan hem of haar denkt. Dit kun je helemaal zelf bepalen. En de wereld draait gewoon door en de ellende blijft voortduren alleen kies jij er dus voor om je op iets positiefs te richten. Ha!

Volg jij het nieuws nog op de voet?

Reactie plaatsen