En daar gaan we weer...!
15 september 2021 
1 min. leestijd

En daar gaan we weer...!

Zit jij er ook weer helemaal in? Deze eerste week na de vakantie is de wereld ineens weer in volle gang. Na een heerlijke vakantie en een periode van lockdown, maatregelen en relatieve rust lijkt het wel een explosie van drukte. Ik stond weer in de file, ik stond weer in de rij op de parkeerplaats, ik was weer onder de mensen en wat me vooral opviel was dat alles zo lawaaiig op me overkwam. Ik moest er gewoon weer even aan wennen.

Een opgejaagd gevoel

Ik herken dit gevoel van jaren geleden. Toen ik nog als een dolle elk uur van de dag volpropte en geen moment rust had. Ik kon me dan soms opeens heel bewust worden van de herrie om me heen. Kinderen die spelen en gillen naar elkaar, een radio met te harde muziek, een collega met een harde stem, een telefoon die overgaat, etc. Ik kon mezelf gewoon niet meer horen nadenken. Dat zijn momenten dat je snakt naar rust en stilte. Ik voelde het vaak te laat en ik stond het mezelf niet toe om aan die volumeknop te draaien. En als het dan eens per ongeluk stil werd dan wist ik me er geen raad mee. Het gaf me een opgejaagd gevoel.

Nu even geen prikkels

Tegenwoordig ben ik me sneller bewust van dit effect en zoek ik bewust de stilte op. Even alleen zijn zonder prikkels zorgt voor een helder hoofd. Ik weet weer waar mijn focus ligt en soms schrap ik wat activiteiten in de agenda zodat ik mezelf niet over de kop jaag. Dat is nog steeds een valkuil. Teveel willen in te weinig tijd. Het managen van mijn tijd lukt me beter als ik elke dag tijd neem om even stil te zijn. Het kost maar 10 minuten en ik ben er weer.

Stilte voor meer energie

Speciaal voor deze momenten heb ik een kleine serie meditaties voor je ingesproken. Deze brengen je in 10 minuten weer terug naar je vakantiemodus. Je voelt weer rust en helderheid in je hoofd. Je ontspant ervan waardoor je lekkerder slaapt bijvoorbeeld. Of je hebt weer voldoende energie voor de dag. Kan allebei. Download hier meteen de eerste van de serie van drie meditaties.

Reactie plaatsen