Mijn verhaal!
16 maart 2021 
4 min. leestijd

Mijn verhaal!

Mijn verhaal

Als ik nu terugkijk op mijn leven tot nu toe dan zie ik pas goed dat ik altijd maar vond dat ik moest doorgaan. Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen een jaar of 10 geleden, heb ik niet de tijd en ruimte genomen om hiervan te herstellen en om ze te verwerken. Ik voelde die ruimte niet omdat ik voor mijn kinderen moest zorgen en mijn werkgever niet teleur wilde stellen. Daarbij wilde ik niet blijven hangen in negatieve gevoelens en wilde ik gewoon de gezellige vrolijke partner, vriendin en collega blijven. Ik ging dus door totdat ik op een dag letterlijk niet meer verder kon. Toen moest ik wel erkennen dat ik mezelf volledig uit het oog was verloren en dat het tijd werd om het anders te gaan doen.

Het heeft nog best een poos geduurd voordat ik kon erkennen dat ik geen supervrouw was en dus zo nu en dan ook tijd nodig heb om bij te komen. Ik las wel veel over gezonde leefgewoonten maar dat leek me vooral heel saai. Ik wilde namelijk ook gewoon een gezellig en sociaal leven, lekker eten en drinken en af en toe gewoon eens blijven plakken op een feestje. Voor mijn gevoel ging dat niet samen. Het werd eigenlijk heel zwart-wit en ik hopte steeds van het ene naar het andere uiterste. Ik begon steeds weer streng met anders eten en heel veel sporten, maar ik hield het nooit vol. Nu heb ik al een aantal jaren een goede manier gevonden die me fysiek en mentaal gezond houdt én waarbij ik niet vergeet te genieten van de leuke dingen in het leven. Dit is voor mij de basis waarop ik verder kan en ik voel me er erg goed bij.

De vier belangrijke stappen die écht verschil maken

Er zijn 4 belangrijke stappen die ik heb gezet die voor mij écht het verschil hebben gemaakt. Ik heb een ochtendroutine ontwikkeld die ervoor zorgt dat ik elke dag fris aan mijn dag begin. Ook als ik de nacht ervoor een wijntje heb gedronken en te laat naar bed ben gegaan 🙂 Daarnaast ben ik goed gaan letten op wat ik eet en zoek ik zoveel mogelijk gezonde alternatieven. Dagelijks maak ik bewust tijd voor beweging en ik breng mijn drukke gedachten tot rust met meditatie.

Beweging, al is het maar kort

Sommige mensen springen ’s ochtends het bed uit en staan meteen ‘aan’. Mij lukt dat nog steeds niet dus dat betekent dat ik zonder teveel nadenken mijn bed uitrol en direct op mijn matje ga liggen. Niet meer snoozen dus, gewoon gaan! Eenmaal op mijn matje geef ik me over aan de work-out van die dag. Hierover moet je ook niet teveel willen nadenken. Ik kies meestal een combi van cardio/kracht/yoga. Ik verbrand er calorieën mee, ik verbeter mijn conditie en ik houd mijn lichaam – vooral mijn rug – soepel. Dagelijks 20 minuten bewegen en ik hoef mijn wijntje of chocola niet te laten staan….

Even rust in mijn hoofd

Er valt dagelijks zoveel te doen, te plannen en te regelen dat mijn hoofd soms bijna overloopt. Om te voorkomen dat mijn brein oververhit raakt, mediteer ik dagelijks. Eigenlijk is het een soort voorzorgsmaatregel om focus te houden. Ik merkte dat ik door de drukte vaak deed wat anderen van me vroegen: u vraagt wij draaien! Nu lukt het me om overzicht te houden over mijn tijd en kan ik simpel beslissen wat ik wel of niet kan toezeggen. Dat geeft me zoveel rust! Niet alleen voor mij maar ook voor de mensen om me heen. Die gezellige chaoot die overal te laat binnen komt rollen en alles vergeet is natuurlijk ook gewoon irritant 🙂

Lekker en gezond eten

Laat ik eerst eerlijk toegeven dat diëten niet aan mij is besteed. Nooit geweest ook. Niet dat ik altijd superslank ben geweest maar ik vond  het het gewoon niet waard om elke dag sla met een tomaatje te eten. Bah, wat saai!! Gelukkig zijn er heel veel deskundigen die zich verdiept hebben in gezond eten. Hier kijk ik de kunst van af en ik pak de belangrijkste principes eruit. Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat eten voedzaam is, anders blijf ik maar snaaien. Daarnaast wil ik graag smaakvol eten en dus geen laffe hap. Het eten van vlees is voor mij een lastig ding. Ik houd namelijk erg van vlees maar ik eet het heel beperkt, omdat ik de manier waarop vlees in onze supermarkten terecht komt wel wat lastig te verteren vind. Dat is voor iedereen persoonlijk maar op mijn menu staat dus ook weleens een stukje (biologisch) vlees. Onze chef Food heeft ook mooie alternatieven voor vlees trouwens. Niet van echt te onderscheiden.. en lekker!

Leef!

Maak er elke dag een feestje van. Natuurlijk zijn we ons bewust van onszelf, onze omgeving en de wereld waarin we leven. We komen niet uit een ei maar jongens, mag het ook een keertje gewoon leuk zijn? Bij Fab. Stories maken we hier bewust tijd en ruimte voor. Elke week om precies te zijn! We zorgen voor inspiratie op het gebied van o.a. fashion, beauty, reizen en we zoeken de leukste adressen voor je op al deze gebieden. Overigens staat onze yogi Rayette al in de startblokken om een retreat voor onze leden te organiseren als het weer kan en mag. Ik verheug daar nu al op!

Feest van herkenning?

Herken jij jezelf in mijn verhaal en zoek je ook naar een fijne én makkelijke manier om wat bewuster te leven? Wil je wel gezond zijn maar ook leuke – soms minder gezonde – dingen blijven doen? Dan denk ik dat je je wel thuis zult voelen bij Fab. Stories. Ik heb alles wat mij heeft geholpen in de community gestopt. Je vindt er dagelijks nieuwe inspiratie op het gebied van food, body, mind én fun. Je ontmoet er vrouwen die het ook graag anders willen maar dan wel op een manier die bij ze past. Je bent elke dag welkom om op onze virtuele bank te ploffen, met ons bij te kletsen, inspiratie op te doen en om soms even je ei kwijt te kunnen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze community of wil je graag lid worden? Lees dan hier verder.

Have a fabulous day!

Natalie

Reactie plaatsen